Moravská liga v Opavě

IMG_2365.JPG

   Porovnávání sil mezi moravskými jezdci začalo tuto sezónu v Opavě. Na dobře připravené dráze zde proběhl první a druhý závod moravské ligy. Ve slunečném a větrném počasí na dráhu dorazil velký počet jezdců. Počet základních rozjížděk byl v sobotu i v neděli přes stotřicet. Taková účast je pro pořadatele vždy velkým oceněním za práci při organizaci závodů. V Opavě vše fungovalo na jedničku včetně občerstvení i zdravotního zabezpečení.

   Na těchto závodech se ukázalo, že výkon jezdců na závodní dráze ovlivňují i další okolnosti. Jednou z nich je připravenost na jízdu a dostavení se včas do předstartovního prostoru. Když tato činnost probíhá ve spěchu, není jezdec, zejména mladší, dostatečně nastaven na závodní tempo. Tato drobná nepřipravenost může pokazit jinak dobře rozjeté závody. Další okolností ovlivňující výkon je zbytečné přeceňování dosažených výsledků. Hlavně mladší jezdci se nemusí dostatečně vyrovnat s tímto tlakem a pak udělají zbytečné, školácké chyby na dráze. Naopak je nutné krotit přehnané reakce jezdců po nepodařené jízdě, aby nelétala vzduchem vlastní výstroj závodníků.

   I přes tyto drobné skutečnosti se zelená barva tufírteamu na opavské dráze neztratila. Tradičně dobré výsledky zajel Marek a Šimon. Naši nejmladší, Lukáš s Honzou, se nevyvarovali drobných chyb a celkové výsledky si trochu pokazili. Ale minimálně na malé finále to vždy vyšlo. Další dobré jízdy předvedly naše tři holky. V mnoha jízdách ukazovaly svá jména napsaná na zádech dresů klukům ve svých kategoriích. A tyto jízdy jim vynesly účast v malých finálových jízdách.

Foto ZDE

Jan