C1 King of Prague

O uplynulém víkendu se v rámci závodů olympijské kvalifikace C1 King of Prague jel 3. a 4. závod ČMP. Časový harmonogram byl zcela podřízen přívlastku C1 v názvu a tak i zde měla menšina navrch. Díky šesti Elite Women a dvěma rampám Elite Men něco kolem dvě stě závodníků musí vynechat školu/práci, aby stíhali páteční trénink od 16,00 hodin. Ano, je nepovinný, ale sobotní a nedělní Warm up / Gate practice je jenom 30 minut s tím, že po pětadvaceti se na rampu již nepouští.

EH8A0502Ale z jiného konce. Vše fungovalo jak má, dráha si přívlastek nejlepší v republice jistě zaslouží a kdyby se transplantoval startovní pahorek pro SX či kategorii challenge z dráhy bez dráhy z konce světa zvoucí se Klatovy, máme dráhu světové úrovně. Ono to tak u nás už bývá, každý má něco, dohromady nemáme nic. Jediné co nemá v rukách žádný pořadatel je počasí. V sobotu bylo sice sluníčko, ale teplota nic moc a větrno. Neděle, to už bylo hůř. Sluníčko nikde, sem tam sprška a vítr při kterém i Jack Sparrow refoval plachty a tak luxusní tribuna za velké prachy většinou zela prázdnotou.

EH8A0339Tufíráci se ani v tomto počasí neztratili a v počtu deseti, včetně po zranění se vracející Natky, se zakousli do soupeřů v pěti kategoriích. V sobotu tři a v neděli čtyři zelení se přes čtvrt a semifinále dostali až do finále. Nejvýš vystoupal v sobotu Šimon v B8 a to na 3.místo a v neděli Mára bral 3.flek v kategorii B11/12, která byla opět nejpočetnější s 44 startujícími. V neděli měl na lopatě i suveréna kategorie Mentlíka. Tentokrát ještě vyklouznul……

Kompletní výsledky na www.bikrosclubrepy.cz

Foto ZDE

Jan